Gratis download boek + headstand challenge voor Last Man Standing!

Op 24 september organiseert Stichting MIND een evenement voor mental health awareness: Last Man Standing.

Ik ben er helaas niet bij (zit nog op Bali), maar ik wil toch iets doen.

Download gratis Het genot van goeie shit

Schrijf je hieronder in. Dan krijg je direct de eerste dertig pagina’s. Op 24 september stuur ik je een e-mail met de link naar het hele boek, gratis te downloaden.

Wil je mij en Stichting MIND supporten? Koop de paperback: 5% van de opbrengst gaat naar Stichting MIND.

.

Wat is Last Man Standing en waarom is het belangrijk?

Last Man Standing is een actie van Stichting MIND om op te staan voor mentale gezondheid.

Hiermee willen ze psychische problemen bespreekbaar maken:

Ook veel jongeren worstelen met mentale problemen zoals een depressie, burn-out, prestatiedruk, eet- of angststoornissen of andere klachten. Toch durven velen hier niet over te praten. Daarom is bespreekbaarheid, aandacht, ondersteuning en hulp heel hard nodig.

MIND

Ik vind MIND echt fantastisch werk doen en heb persoonlijk ervaren hoe fijn het is om steun via de app te krijgen. Een aantal jaar geleden heb ik drie keer gebruik gemaakt van de app; ik had hulp nodig met een conflict.

Ze gaven me goede informatie en kwamen betrokken over, en daar ben ik ze nog steeds dankbaar voor.

#LastManHEADstanding

Last Man Standing Headstand Challenge

Om het evenement vanuit Bali een warm hart toe te dragen, doe ik samen met een vriendin (die heel veel doet voor mental health awareness met Shuffle en Strides) een live Instagram challenge.

We gaan kijken wie van ons het langst op zijn hoofd kan staan. Het lijkt ons supertof als er meer mensen meedoen! Ofwel live ofwel door een foto/video te posten.

Je kunt ons en Stichting MIND taggen als je wilt; ik deel je foto’s graag in mijn stories! Vergeet dan niet de hashtag #lastmanheadstanding te gebruiken.

Inclusiviteit, veiligheid en vooral PLEZIER!

Last Man Standing alternatieve poses 3
Nummer 1 en 3 ben ik. Nummer 2 niet.

Nu is het niet voor iedereen makkelijk om te staan, zeker niet op je hoofd. Doe lekker mee op jouw manier en zorg er altijd voor dat je voorzichtig doet.

Een aantal alternatieven:

  • ➼ 1. Schouderstand
  • ➼ 2. Rug op de vloer, benen tegen de muur
  • ➼ 3. Hoofdstand op een golf 😉

Wil je toch graag de hoofdstand leren? Dan heb ik een video opgenomen waarin ik uitleg hoe je het stap-voor-stap opbouwt. Gebruik een muur of buddy als support en houd het gewicht van je nek af.

Hoofdstand = overwinnen van angst

Ik heb de hoofdstand gekozen voor deze speciale dag, omdat die symbool staat voor het overwinnen van angst en mentale blokkades:

  • Het vergroot je zelfvertrouwen doordat je stapje voor stapje steeds verder durft te gaan.
  • Ook zet de hoofdstand je wereld letterlijk op zijn kop: het geeft je nieuwe perspectieven.
  • ➼ Doordat je je best moet doen om in balans te blijven, train je je concentratievermogen. Daarnaast richt je je op je buikademhaling, zodat je zenuwstelsel en je geest kalmeren.
  • ➼ Tegelijkertijd stimuleert hoofdstand de bloedcirculatie naar je brein en warmt het je lichaam op.
  • ➼ Tot slot vermindert hoofdstand eventuele vochtophoping in je voeten en benen, en kan het helpen om constipatie te verminderen. 

Geef jezelf de tijd om deze pose te oefenen. Als je je balans verliest, bedenk dan waar dat aan ligt. Heb je nog niet voldoende spierkracht opgebouwd? Of zijn het je gedachten die je afleiden?

Door te denken: oh nee, ik ga vallen, zul je inderdaad vallen. Wees je bewust van die gedachte en zie het voor wat het is: een gedachte. Breng je aandacht terug naar je ademhaling en ontspan.

De hoofdstand lijkt misschien niet te doen in het begin, maar ik beloof het je, oefening baart kunst. Het heeft bij mij zowat een jaar geduurd voordat ik de hoofdstand zonder muur kon doen.

Ik viel de hele tijd en wist totaal niet hoe ik de balans kon vinden of houden. Totdat ik erachter kwam dat het belangrijkste niet eens het opbouwen van spierkracht was, maar het overwinnen van angst.

Probeer het maar. Als je merkt dat je heus niet je nek breekt, word je al veel relaxter. Binnen de kortste keren sta je dan op je hoofd!

Meer lezen over yoga en mind?

.