Subscribe

Let's connect!

Hi, ik ben Jessica. Schrijver, yogi en surfer uit Den Haag.

Wat doe je?

Ik ben yogi (en maak af en toe yogavideo’s), ik surf en ik schrijf over alles wat met yoga, psychologie, geestelijke gezondheid en emotie management te maken heeft.

Leuke combinatie!

Vind ik ook.

Hoe ben je in de yoga terechtgekomen?

Ik ben in eerste instantie met yoga begonnen om fit en flexibel te blijven voor het surfen. Maar ik kwam er al snel achter dat het me ook hielp om stress te verminderen. Yoga en meditatie geven me een wereld van rust, vrede, zelfacceptatie en geluk. Deze gevoelens ervaar ik ook in zee, tijdens het surfen van een golf of het wachten in een rustige line-up. Yoga is voor mij een manier om de magische stilte te vinden in de chaos van mijn eigen gedachten en de wereld om me heen. Die magie geef ik graag door aan anderen.

Wat zijn je passies?

Ik word erg blij van surfen en reizen. Een aantal jaar geleden heb ik een wereldreis gemaakt en de afgelopen vijf jaar heb ik veel tijd in Indonesië doorgebracht. Indonesië voelt een beetje als een tweede thuis. Komt misschien omdat een deel van mijn familie daar vandaan komt.

En ik schrijf graag. Met name over onderwerpen op het gebied van psychologie en filosofie.

Wat is je levensdoel?

Mijn doel is om het taboe op angst en depressie te doorbreken door mijn eigen verhaal te delen en mensen te leren hoe ze een vrijer leven kunnen leiden. Twintig jaar geleden overleed mijn vader aan depressie. Ik heb een boek geschreven over hoe ik mijn eigen depressies, angsten en darmproblemen heb overwonnen. Ik schrijf over mijn leven als nomade, en ik deel alle hulpmiddelen die me hebben geholpen/helpen om ten volle te genieten van het leven.

Ik kan wel wat rust in mijn hoofd gebruiken. Hoe neem ik contact met je op?

Je kunt me appen op +31 6 33 099 389 of een mailtje sturen naar jess@jessicascheper.com.


Meer lezen?

Cv-wetenswaardigheden:

 • Jess heeft 6 succesvolle Surf & Yoga Retreats voor vrouwen in Nederland en in het buitenland georganiseerd.
 • Ze heeft als Health Coach voor BBB Health Boutique gewerkt, waar ze vrouwen coachte om een sterkere versie van zichzelf te worden door zich te richten op 3 aspecten: Body, Food & Mind.
 • Jess heeft Taal, Literatuur en Communicatie aan de Universiteit van Leiden (BA) en Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam (MSc – Cum Laude) gestudeerd.

Opleidingen & certificaten:

 • Yoga Teacher Training (200 hrs) – Santosha Yoga
 • Yoga Synergy Interactive Applied Anatomy & Physiology of Yoga Intensive (18 hrs) – Simon Borg-Olivier
 • Yoga Life Coaching – Transformation Academy
 • YTT Prenatal, Postnatal, Children & Teens – Santosha Yoga
 • Ayurveda – Ellen Helwes
 • ISA Level 1 Surf Instructor – International Surfing Association
 • Beach Lifeguard Qualification – Royal Life Saving Society UK
 • MSc. Politicologie – Sociale Wetenschappen, Universiteit van Amsterdam