Subscribe

Let's connect!

Wat is yoga?

Yoga is een efficiënte manier om je energie in balans te krijgen. Je kunt het gebruiken om jezelf te kalmeren of op te peppen. Het is een praktische tool om je leven te optimaliseren, stress, angst, depressie en pijn te verminderen, los te breken van de beperkingen van je geest, je weerstand te verbeteren en je gewoon effe mega chill te voelen.

Wist je dat de ademhalingsoefeningen en meditaties uit yoga ook veelvuldig gebruikt worden door therapeuten en psychologen? Zo effectief is mindfulness/yoga dus. Het helpt je om meer in het huidige moment te leven, waardoor je zorgen over het verleden of de toekomst kunt loslaten.

Ik heb wel eens gehoord van bier yoga. Geef jij dat ook?

Nee, maar ik beloof het je, ook zonder biertje kan yoga je in hogere sferen brengen! Mijn lessen zijn een super fijne ‘slow-flow’: een combinatie van hatha en vinyasa flow. Dit houdt in dat de houdingen elkaar vloeiend afwisselen, maar dat er wel genoeg tijd is om het effect van elke pose goed te voelen in je lichaam. 

Zo leer je ook je eigen grenzen kennen en kun je die stapsgewijs verleggen, zonder jezelf te blesseren. De focus ligt op de ademhaling. Je gebruikt de ademhaling om beter te verbinden met je lichaam, je beter te concentreren en even helemaal in het huidige moment te leven.

Ik ben zo flexibel als een plank. Dan kan ik toch geen yoga doen?

Natuurlijk kun je dat wel! Anders zou ik ook geen yoga docente kunnen zijn; ik heb de meest stijve heupen van alle docenten die ik ken. Drie jaar geleden heb ik bijna de gewrichtsbanden in mijn heup gescheurd, omdat ik zo graag mijn voet in mijn nek wilde leggen. 

Wil je yoga doen? Heb dan schijt aan flexibiliteit. Je hoeft niet je neus op je tenen te kunnen leggen. Sterker nog, het gaat juist om het accepteren dat je dat (nog) niet kunt. En verrassend genoeg, hoe meer je accepteert en ontspant, hoe flexibeler je wordt.

Om te ervaren wat yoga is, kun je deze oefeningen voor beginners uitproberen (de les is in het Engels – ik geef ook in het Nederlands les als je dat liever hebt):