Jessica Scheper

Het genot van goeie shit

Ontdek hoe je je lichaam en je geest in balans brengt met yoga en Ayurveda. 

*10% van opbrengst gaat naar MIND en Bali Life Foundation

het genot van goeie shit

Dit boek

  • Laat je zien hoe je pijn transformeert naar iets moois.
  • Vertelt je hoe je van kwetsbaarheid een kracht maakt.
  • Helpt je uit je hoofd te stappen door middel van mindfulness en yoga.
  • Legt je uit hoe paniekaanvallen ontstaan en hoe je ze stopt.
  • Laat je zien hoe je je geest positief kunt beïnvloeden met voeding.
  • Bevat Ayurvedische recepten voor een goede spijsvertering en een sterke weerstand.
  • Inspireert om je leven te versimpelen en te verrijken.
  • Vertelt je hoe je van je kritische ‘inner voice’ een liefdevolle powercoach maakt.
  • Leert je rust creëren in de hectiek van de dag.
  • Stimuleert authenticiteit, oprechtheid en verbondenheid.

*10% van opbrengst gaat naar MIND en Bali Life Foundation


Reset je mind. Je buik. Je leven.

Ben je ooit zo blij geweest met je ontlasting dat je stond te dansen naast het toilet?

Ik wel. Het is best leuk om na jarenlang IBS en afwisselende constipatie/diarree eindelijk weer een functionerende darmflora te hebben.

Dat genot besloot ik met de rest van de wereld te delen. Maak je geen zorgen, Het genot van goeie shit is niet één grote poepgrap. Het begint nogal serieus. Houd je vast; ik ga je shockeren met mijn jeugdtrauma.

Mijn verhaal begint met de dood van mijn vader door depressie (aka zelfmoord, hoewel ik dat woord niet graag gebruik) zo’n twintig jaar geleden.

Ik was toen zeventien. Hoe gaat een zeventienjarige om met zo’n groot verlies?

Door te feesten. Afleiding zoeken.

Helaas leidden alle alcohol en slaapgebrek (en opgekropte emoties) uiteindelijk tot mijn eigen depressies en een paniekstoornis.

Ondanks mijn angsten werd ik op mijn zesentwintigste verliefd op surfen. Dankzij die liefde bracht ik veel tijd door in het surfparadijs van Bali, waar ik yogalerares werd.

Mijn buik was het daar niet mee eens. Ik probeerde van alles: van een glutenvrij dieet tot paleo en een veganistisch dieet. Niets werkte totdat ik Ayurveda ontdekte, de oudste gezondheidswetenschap ter wereld.

Het blijkt dat de darmen en de hersenen nauw met elkaar verbonden zijn. Dit wordt ondersteund door modern onderzoek. Bijna 70 procent van je immuunsysteem zit in je darmen.

Dus als je buik van streek is, kun je je ook emotioneel instabiel voelen. Dat werkt ook andersom. Constante stress of trauma’s kunnen de gezondheid van je darmen – en je algehele gezondheid – sterk beïnvloeden.

Het genot van goeie shit laat je zien hoe je je darmen en mentale gezondheid weer in balans kunt brengen met Ayurvedische tips, recepten, yoga en mindfulness.

“Het meest hippe boek over mindfulness. Als een schrijfster durft te schrijven: ‘Ik ben een bitch’, dan wil je wel verder lezen. Geen idee of ze dat is, maar Jessica Scheper is zeker grappig en origineel.”

Maria genova, journalist en schrijver

Zelfhulpboek om gelukkiger met jezelf te worden

Open, rauw en ongezouten: Het genot van goeie shit neemt je mee op een intieme, avontuurlijke reis naar een wereld die vrij is van beperkingen.

  • Hoe breek je los van beklemmende gedachten?
  • Hoe vind je de ballen om te doen wat je wilt?
  • En hoe vind je vrijheid van fysieke belemmeringen, zoals chronische darmklachten?

Het genot van goeie shit is een praktische gids voor zowel volwassenen als jongeren die op zoek zijn naar een vrijer leven. 

Het geheim van het losbreken zit hem in de allerkleinste dingen, die je onbewust al bij je draagt. Jessica helpt je ontdekken waar ze precies verborgen zitten. 

Voorwoord

Wat hebben angst, depressie en darmproblemen met elkaar gemeen? Ik laat je even nadenken…

Ze houden alle drie van slechte shit (ba-dum-bum-CHING).

Ik weet het, je ligt helemaal dubbel nu. Maar even serieus. Ik val binnen met een geintje, maar ik heb de grootst mogelijke moeite om deze introductie te schrijven.

Waarom? Omdat ik bang ben voor wat je van me denkt. Ik heb een boek geschreven over geestelijke en fysieke gezondheid, maar ik ben geen psycholoog en geen arts. Ik ben ‘slechts’ een content writer en yogadocent.

Ik heb wel wat dingen gedaan: ik heb vijf jaar surf- en yogales gegeven, diverse yogaopleidingen gevolgd, als Health Coach gewerkt en ik heb een Master of Science in politicologie.

Oh, en in de afgelopen zes jaar heb ik zo’n vijftig artikelen geschreven over geestelijke gezondheid (onder andere voor de GGZ Groep).

Misschien maakt dat indruk op je, misschien niet. Hoe dan ook ga je een mening over mij vormen en ik moet dat accepteren.

Maar het is oké; ik heb dit boek geschreven vanuit mijn hart, als eerbetoon aan mijn familie en aan iedereen die weet hoe zwaar depressie, angst of chronische darmklachten wegen.

Ik heb het geschreven om mijn verhaal te delen en daarmee hopelijk jou te kunnen helpen.

Om je te bevrijden van wat voor shit jou ook vasthoudt. Want ik weet hoe het is om te leven in een mentale gevangenis.

Hoe de scherpe klauwen van angst, woede, eenzaamheid en schaamte je gegijzeld kunnen houden in hun grip.

En wat voor leugens je eigen spiegelbeeld je soms kan vertellen: dat je dingen moet veranderen aan jezelf om aantrekkelijker te zijn. 

De ironie is dat hoe mooier je van buiten wilt zijn, hoe lelijker je je vanbinnen voelt.

Je doet je best om op een paradijsbloem te lijken, maar voelt je een verlepte ficus.

Je verhult je bruine blaadjes en onvolmaaktheden met foundation, instant fillers en Insta-filters. Alles is beter dan jezelf te (laten) zien zoals je bent.

Herken je dat? Niet fijn, maar dan heb je in elk geval het juiste boek in handen.

Je verhult je bruine blaadjes en onvolmaaktheden met foundation, instant fillers en Insta-filters. Alles is beter dan jezelf te (laten) zien zoals je bent.

het genot van goeie shit review

Wow!!! Ik heb het in één keer uitgelezen, ik geraakte er helemaal door opgeslorpt. Je stelt jezelf enorm kwetsbaar op, wat dit boek enorm uniek maakt! Ik heb het met plezier gelezen en vond het ook heel fijn dat je meermaals aanhaalt dat er niet één oplossing is. Ik ga het zeker aanraden aan familie en vrienden!

Lotte VanHAlSt

Leadership coach

het genot van goeie shit review 2

De manier waarop Jessica schrijft, maakt dat ik meegezogen word in haar verhaal, ik ga mee de diepte in, en op sommige momenten is dat best heftig. Maar zo ga ik ook weer mee naar de oppervlakte. Ik blijf op geen enkel moment ‘hangen’ in de diepte, wat het een erg prettig boek maakt om te lezen.

Nienke

Mamameteenwolkje.nl


Over de auteur

Jessica Scheper (1983) is schrijver en yogadocente. Op zeventienjarige leeftijd verloor ze haar vader aan depressie. De gevolgen van dat verlies brachten haar op het pad van yoga. Ze bevrijdde zichzelf van een paniekstoornis, depressie en volhardende darmproblemen. Als digital nomad en surfer reist ze graag de zon achterna.