Hoe kun je meer klanten aantrekken als je niet van sales houdt

Hoe kun je meer klanten aantrekken als je geen keiharde salestijger bent? Is dat mogelijk, je klantenbestand uitbreiden als je niet zo’n praatjesmaker bent?

Absoluut. In deze post deel ik wat handige manieren om aan nieuwe klanten te komen.

Speciaal voor ondernemers die liever door de grond zakken gewoon niet zo dol zijn op het aanspreken van onbekende mensen.

.

Hoe meer klanten aantrekken: tips voor introverte ondernemers

Ten eerste, ondernemers heb je in alle vormen en maten. Introvert, extravert, ambivert, non-vert.

En nieuwe klanten aantrekken is een skill, nee, een routine, die je jezelf aan kunt leren.

Het is een taak die hoort in je wekelijkse agenda. Heeft bij mij ook een tijd geduurd voordat ik dat besefte ā€“ en toepaste.

‘Maar, als ik zelf klanten probeer te werven, zegt dat niet genoeg over de populariteit of kwaliteit van mijn dienst?’

Nee. Wel zegt het dat je professioneel bent en toegewijd bent aan het groeien van je bedrijf. Dat je centen, tijd en energie investeert in het ontwikkelen van je merk.

Net als elke andere ondernemer. Zelfs of juist die ondernemers waarvan jij denkt dat klanten als groupies voor hun huis staan te schreeuwen.

Acquisitie hoort er bij. Maar er zijn wel manieren om aan klanten te komen die passen bij jou als introvert mens. Daarvan bespreken we er nu drie.

3 manieren om meer klanten aan te trekken

1. Meer klanten aantrekken met SEO

Als introverte ondernemer is SEO (Search Engine Optimization) een fijne manier om meer klanten aan te trekken.

  • Doe zoekwoordonderzoek. Voer een grondig zoekwoordonderzoek uit om te ontdekken waar je potentiĆ«le klanten naar op zoek zijn. Gebruik de zoekwoorden strategisch in je blogposts en copy. Ontdek hoe je gratis zoekwoordonderzoek doet met deze drie tools.
  • Optimaliseer je website. Zorg ervoor dat je website snel laadt, optimaliseer afbeeldingen en maak gebruik van interne en externe links. Dit is hoe je interne links toepast op je website.
  • CreĆ«er content die aansluit op je doelgroep. Schrijf blogposts met tips en deel een stukje van jezelf. Jij bent degene waar de lezer zich mee verbindt. Niet per se met je tips of content.
  • Werk aan linkbuilding. Bouw links op naar je website door bijvoorbeeld guestposts te schrijven voor andere relevante websites (en zorg ervoor dat ze naar jouw site linken). Externe links laten zoekmachines weten dat jouw website waardevol en betrouwbaar is, waardoor je positie in de zoekresultaten verbetert.

Wil je leren hoe je zoekwoordonderzoek doet en SEO-proof blogposts schrijft? Bekijk mijn cursus Authentiek SEO-proof bloggen voor kleine ondernemers.

2. Klanten werven met e-mailmarketing

Meer klanten aantrekken is niet altijd een kwestie van nieuwe klanten aantrekken. E-mailmarketing is een goede en leuke manier om met je lezers/volgers/bestaande klanten in contact te blijven.

Wanneer je regelmatig mailt en je een band opbouwt met je lezers, is de kans groter dat ze (weer) iets van je kopen.

Om die e-mailadressen te verzamelen, kun je een lead magnet (of lokmiddel) maken. Dat is bijvoorbeeld een gratis e-book, whitepaper, checklist, webinar, een challenge of wat dan ook waarmee je de aandacht en interesse van de lezer trekt.

  • Denk aan de behoeften, problemen en interesses van je doelgroep. Een lead magnet moet waarde bieden die goed aansluit bij je lezers.
  • Maak de toegang tot je lead magnet eenvoudig en direct. Hoe minder iemand hoeft te klikken, hoe beter.
  • Zodra iemand zijn/haar/hun gegevens heeft achtergelaten, gebruik je e-mailmarketing om de relatie op te bouwen. Stuur bijvoorbeeld een welkomst-e-mail, gevolgd door waardevolle content, aanbiedingen en relevante informatie.

3. Vraag oude klanten om doorverwijzingen

Uit eigen ervaring weet ik dat dit erg goed werkt: bestaande of oude klanten vragen of ze je willen doorverwijzen aan anderen.

Dit werkt in de dienstensector door:

  • Goed werk te leveren en klanten tevreden te houden.
  • Een korting aan te bieden voor elke nieuwe doorverwijzing.
  • Het sowieso persoonlijk te vragen (en geen algemeen bericht te sturen).

Heb je een webshop? Dan kun je ook denken aan kortingen, gratis producten, gratis verzending, cadeaubonnen, etc.

Leer hoe je meer klanten aantrekt met SEO

Wil je dat klanten op jou afkomen in plaats dat jij op hen af moet stappen? Met mijn cursus Authentiek SEO-proof bloggen leer je alle basics van het doen van (gratis) zoekwoorden onderzoek, het schrijven van blogposts die Google hoog plaatst in de ranking, en nog veel meer.

Meer lezen over SEO en contentmarketing