INTERVIEW met Jasna Calle, Yoga Coach en CEO Gimme Balance

Van een carrière in sales bij Chanel en Dior naar CEO van haar eigen yogabedrijf, Dream Chaser Jasna Calle heeft een behoorlijke transitie doorgemaakt.

Met veel plezier heb ik de teksten mogen schrijven voor haar nieuwe website. Jasna biedt persoonlijke yoga coaching en online yoga cursussen om je de kunst van het ademhalen te leren.

Dream Chasers is een reeks interviews met kleine, vastberaden ondernemers. Rebellen die hun eigen weg kiezen, hun hart volgen en doen wat ze leuk vinden – en leuk vinden wat ze doen.

Jasna, vertel ons eens hoe het allemaal begon. Wanneer wist je wat je wilde en wanneer besloot je ervoor te gaan?

Als kind wist ik al dat ik ooit zelfstandige zou worden, ik had mijn eigen winkeltje en een hele administratie.

Ik haal mijn voldoening en energie uit het helpen van mensen. Toen ik 4 jaar op Ibiza werkte als coach, wist ik dat ik dit voor de rest van mijn leven wou doen. 

Na deze mooie periode keerde ik terug naar België en belandde ik in de sales.

Veertien jaar lang heb ik bij verschillende grote firma’s mogen werken, telkens met een mooie functietitel en verloning maar helaas ook met een zekere druk en een beperkte vrijheid.

Al die jaren had ik de gedachte in mijn achterhoofd om ooit zelfstandige te worden.

Voor velen bleek 2020 een jaar van verandering, ook voor mij. Ik kon de drukke dans van het leven even ontspringen en een algemene balans opmaken van waar ik stond, sta en heen wil. 

Ik stond op een kruispunt in mijn leven en ben een andere richting ingeslagen. Vanaf nu laat ik me leiden door een passie en een doel. Ik wil trouw blijven aan mezelf en aan mijn droom.

Ik kwam tot het besef dat het leven zeer snel vooruit gaat, en dat ik niet gelukkig was met wat ik deed.

Ik stond op een kruispunt in mijn leven en ben een andere richting ingeslagen. Vanaf nu laat ik me leiden door een passie en een doel. Ik wil trouw blijven aan mezelf en aan mijn droom. 

Wat waren/zijn de grootste obstakels?

De sprong nemen in het onbekende, maar eens je de sprong hebt genomen voelt dit zo bevrijdend. 

Laat ons eens zien wat je op een gemiddelde dag doet…

jasna calle yoga coach

Elke dag vul ik anders in, ik heb niet echt een structuur (al zou ik dat beter wel hebben want dat geeft meer rust. Momenteel doe ik waar ik zin in heb en wat goed voelt. Dit is voor mij vrijheid. 

Op een doordeweekse dag doe ik yoga, geef ik privé coaching en hou ik mijn twee rebelse katten in het gareel.

De laatste maanden spendeer ik uiteraard ook veel tijd aan de groei van mijn bedrijf.

Wat doe je om te ontspannen?

De extra vrijheid die ik nu geniet, laat mij toe om mijn andere passie te herontdekken, rondreizen.

Zo vertoef ik binnenkort een aantal maanden in Bali; ik kijk er al naar uit om in contact te komen met nieuwe geuren, kleuren, culturen en mensen…

In mijn vrije tijd studeer ik ook graag bij want er is nog zoveel te ontdekken. En hoe meer kennis ik vergaar, des te beter ik mijn klanten kan begeleiden. 

Verder lees ik graag eens een boek of geniet ik van een dagje wellness.

Hoe definieer je geluk?

Geluk is voor iedereen anders, het is zoals balans. 

Voor mij is geluk vrijheid in denken en handelen.

Maar voor mij is geluk vrijheid in denken en handelen. En hierdoor, gedreven door een passie, positiviteit en kracht overbrengen aan anderen.

Wat zijn je grootste angsten en hoe ga je daarmee om?

Ik heb niet veel angsten maar als ik toch eentje moet opnoemen zou ik zeggen een plotse ziekte die mij weerhoudt om bepaalde dromen na te jagen en waar te maken.

De enige manier om hiermee om te gaan is volgens mij te leven volgens het motto carpe diem.

Niet vergeten te genieten en vooral dankbaar te zijn voor de belangrijke dingen in het leven, zoals een goede gezondheid maar ook de kleine, vluchtige momentjes, zoals een lekker stukje fruit of een mooie regenboog.

Wat zijn de beste lessen die je tot nu toe hebt geleerd?

We hebben meestal een keuze, en veel heb je zelf in handen. 

Laat je door niemand tegenhouden; ook niet door familie en vrienden die het vaak goed bedoelen. Het is jouw leven en probeer die droom waar te maken of dat ene doel na te streven. 

Het leven is een leerschool. Alles komt altijd goed, ook als het even slecht gaat.

Wat houdt je gemotiveerd?

jasna calle yoga

Ik geloof oprecht in yoga. Ik ben ervan overtuigd dat yoga een langdurige, positieve impact heeft op mensen.

De gedachte om in alle vrijheid een positieve impact te hebben op anderen door het uitoefenen van een passie is uiteraard een grote drijfveer en dat maakt mij oprecht en intens gelukkig. 

Zijn er nog dromen die je in de toekomst wilt najagen?

Als alles goed verloopt, start ik later een stichting om arme of minder bedeelde kinderen uit verschillende landen te helpen… niet alleen met geld of materiële middelen, maar ook met kennis.

Mijn vrienden zeggen ook vaak dat een boek over mijn leven een bestseller zou zijn. Zeg nooit nooit, zeker als ik hiermee anderen kan inspireren!

Advies voor mensen die dromen, maar nog niet durven?

Je hebt maar één leven, leef het! En laat passie hierin jouw drijfveer zijn.

Als je iets wil ondernemen, maak een plan op en ga er voor. Waar een wil is, is een weg!

Op 80-jarige leeftijd wil niemand zeggen: had ik dat maar gedaan. En moest het echt niet lukken, dan heb je er een herinnering bij.

Plaats een reactie