Subscribe

Let's connect!

Back Into Balance

Hoe kun je onvoorwaardelijk van jezelf houden? Hoe kun je jezelf volledig accepteren zoals je bent, nu op dit moment? Hoe zorg je voor jezelf en breng je je lichaam en geest in een optimale staat van gezondheid?

In een serie van drie online workshops ‘Back into Balance’ worden deze vragen beantwoord. We focussen hierbij op drie pijlers: mind, food en body.

Merk je dat je:

 • Altijd wat aan te merken hebt op je spiegelbeeld?
 • Je nooit goed genoeg voelt?
 • Je moe wordt van dat negatieve stemmetje in je hoofd?
 • Jezelf continu vergelijkt met anderen?
 • Behoefte hebt aan rust, herkenning en verbinding?

Dan zijn deze workshops perfect voor jou.

zelfliefde workshop

Vind de balans weer terug in jezelf

Er zijn maar weinig momenten waarop we echt ‘in balans’ zijn; we schommelen voorwaarts en achterwaarts, van links naar rechts. Hetzelfde geldt voor zelfliefde, soms voelen we ons ‘on top of the world’ en soms voelen we ons alsof ‘the world’ van de zevende verdieping op ons is gevallen. 

Om balans te hebben en zelfliefde te vergroten, daar moeten we moeite voor doen – elke dag. In deze workshops gaan we dus lekker aan het werk, drie weken lang.

Je leert aan de hand van praktische oefeningen hoe je je denken kunt beïnvloeden, hoe je onzekerheden kunt loslaten en hoe je je lijf en geest kunt kalmeren. 

Door middel van yoga, meditatie, visualisatie, groepswerk en andere oefeningen bouwen we een solide basis dat zelfvertrouwen en zelfliefde bevordert. 

Je leert tijdens deze workshops:

 • Stress beter te managen met ademhalingsoefeningen
 • Zelfacceptatie te vergroten met zelfliefde oefeningen
 • Meer in het huidige moment te leven met mindfulness
 • Hoe je je spijsvertering kunt verbeteren met Ayurveda
 • Je energie in balans te brengen met yoga en Ayurveda

Workshop 1: Mind (tba)

In de eerste workshop focussen we ons op het vergroten van zelfacceptatie en zelfliefde. Zelfliefde? Is dat niet een beetje egoïstisch? Het korte antwoord daarop is: NEE, absoluut niet! Zelfliefde is de belangrijkste vaardigheid die een mens kan ontwikkelen. Want ja, je kunt zelfliefde ontwikkelen.

Het is een kwestie van je brein herprogrammeren. Je bewust worden van je gedachten. Letterlijk positieve dingen tegen jezelf zeggen, hardop. Zodat je nieuwe paadjes creëert in die grijze massa van je. 🙂 Een negatief gedachtepatroon kan doorbroken worden. En dat gaan we doen ook. Met praktische oefeningen uit de yoga, veel praten en luisteren, en huiswerkopdrachten.

Workshop 2: Food (tba)

In de tweede workshop verdiepen we ons in de oeroude holistische gezondheidswetenschap Ayurveda. Ayurveda komt net als yoga uit India, en bestaat al zo’n 5000 jaar. Bijzonder is dat de moderne wetenschap veel van dezelfde conclusies trekt. Zo staan de darmen centraal in Ayurveda. Je darmen vormen de kern van je weerstand. Als daar iets mis mee is, ben je vatbaar voor ziektes – zowel fysiek als mentaal. Deze conclusie trekt de moderne wetenschap ook. Alles draait om je darmflora.

Wat is Ayurveda? Wat zijn de dosha’s? Hoe ziet het eruit wanneer ze uit balans zijn? Hoe krijg je ze weer in balans met voeding, beweging, levensstijl en self-care? En hoe kun je Ayurveda inpassen in je leven? Al deze vragen en meer worden behandeld tijdens deze workshop. Daarnaast doen we yoga en mindfulness oefeningen ter bevordering van een goede spijsvertering.

Workshop 3: Body (tba)

In de laatste workshop leren we je hoe je de balans vindt tussen je parasympathische en sympathische zenuwstelsel. We doen uitgebreid yoga en ademhalingsoefeningen die zowel kalmeren als energie geven. Alles staat met elkaar in verbinding; een gebalanceerd zenuwstelsel draagt bij aan een gezonde spijsvertering en een sterke weerstand.

Zo ontdek je hoe je jezelf zowel fysiek als mentaal weer Back Into Balance kunt brengen!

Jouw begeleiders

Sandra Zappeij (Moonflower Yoga)

Sandra begon haar carrière als Vinyasa Yoga Teacher in 2015. Ze houdt graag van bewegen en leven in ‘the flow’, ook in het water; ze is fanatiek surfer.

Haar actieve energie heeft ze in balans leren brengen met Restorative Yoga, Yin Yoga en Yoga Nidra. Dit zijn de yoga vormen waar ze zich in heeft gespecialiseerd. Sandra leeft graag volgens de cycli in de natuur en als surfer haalt ze inspiratie van de maan. De manier waarop de maan de getijden en onze eigen innerlijke cycli laat werken is een prachtige natuurlijke leidraad voor het vinden van evenwicht in de yin en yang aspecten van onszelf.

Website: Moonfloweryoga.nl

Jessica Scheper (voorheen Soul Surf ‘n Yoga)

Jessica is net zo gepassioneerd over yoga als over surfen. Haar liefde voor golven – en warm weer – heeft haar naar de mooiste tropische oorden gelokt. In 2014 heeft ze haar Yoga Teacher Training volbracht en is ze begonnen met lesgeven. 

Ook is ze auteur van het boek ‘Het genot van goeie shit’, over het losbreken van depressie, angst en darmklachten. Dit boek vormt de basis van deze workshops. Ze heeft zich verdiept in Ayurveda, een van de oudste geneeswetenschappen ter wereld. Na lange tijd met darmklachten te hebben rondgelopen, heeft ze dankzij Ayurveda de balans teruggevonden.

Praktische informatie:

 • Maximaal 10 deelnemers
 • Ladies only
 • Online via Zoom
 • Data: TBA
 • Tijden: van 10 tot 12 uur ‘s ochtends
 • Kosten: 150 euro voor 3 workshops (ook mogelijk om losse workshops te volgen – dan zijn de kosten 50 euro per workshop)