Schrijfcoaching

Voor de zoveelste keer verander je van gedachten. Is mijn idee wel goed genoeg? Kan ik dit wel opschrijven? Hoé moet ik dit opschrijven?

Vier uur lang staar je naar je beeldscherm, hopende op een wonder. Een creatieve ingeving. Iemand die je de verlossende woorden influistert.

De zon zakt steeds lager. Je krijgt het koud en je vingers zijn zowat bevroren. Je maag rommelt en je besluit het er maar bij te laten.

Zonde van je dag!

Weet je hoe je dit soort scenario’s kunt voorkomen? Met schrijfcoaching.

1-op-1 schrijfcoaching

Of je nu een boek wilt schrijven, meer blogposts wilt publiceren of korte stukjes op social media wilt delen: met mij als je schrijfcoach bereik je snel en gegarandeerd je schrijfdoelen.

Zo kun je voortaan leukere dingen doen met je tijd dan urenlang naar je computer staren.

Wie ben ik?

Mijn naam is Jessica. Ik werk nu tien jaar voor mezelf als freelance tekstschrijver en SEO contentmarketeer, en ik ben auteur van Het genot van goeie shit en de Engelse vertaling daarvan (The Joy of Good Shit).

Voor Het genot van goeie shit stond ik op de cover van Yoga International, inclusief interview van twee pagina’s.

Wat houdt schrijfcoaching in?

Schrijfcoaching houdt bij mij meer in dan alleen naar je teksten kijken. Ik help je bij het bewaken van je rust en focus, en met het opbouwen van je zelfvertrouwen.

Het schrijfproces kan namelijk ruw verstoord worden door afleidingen, chaos, onzekerheidsmonstertjes genaamd Ludo, zelftwijfels en creatieve blokkades. Daar help ik je graag vanaf.

Een aantal gebieden waarin ik je kan assisteren:

  • Structuur en planning. Ontwikkelen van een gestructureerd plan voor het schrijfproces. Denk aan het definiëren van doelstellingen, het opstellen van een tijdschema en het plannen van de verschillende fasen van het schrijven. Dit doen we eventueel in Trello, een gratis online projectmanagementtool.
  • Idee-ontwikkeling. Verfijnen van ideeën en het genereren van nieuwe concepten voor een schrijfproject. Denk aan brainstormsessies en het verkennen van verschillende invalshoeken.
  • Schrijftechnieken. Advies geven over verschillende schrijftechnieken, zoals het gebruik van dialogen.
  • Feedback en revisie. Feedback geven en suggesties doen voor verbetering. Dit kan betrekking hebben op grote structurele aspecten en kleinere details zoals grammatica en stijl.
  • Motivatie en zelfvertrouwen. Motiveren en opbouwen van zelfvertrouwen. Schrijven kan soms een eenzaam en ontmoedigend proces zijn, en als schrijfcoach help ik je gemotiveerd te blijven.

Wat moet dat kosten, zo’n schrijfcoach?

De prijs van schrijfcoaching hangt af van hoe lang je tekst is en hoeveel begeleiding je nodig hebt.

Een voorbeeld: het corrigeren en editen van teksten tot 5500 woorden (in totaal) + 1 coaching call van een uur kost bij mij €350,- (ex btw).

Veelgestelde vragen over schrijfcoaching

Kan ik je ook per uur inhuren?

Kan ik ook teksten laten schrijven?

Kan ik in termijnen betalen?

Kan ik eerst even met je sparren?

Ik wil advies over mijn website en SEO, kan ik bij jou terecht?

Voor wie is schrijfcoaching geschikt?

Boek je gratis kennismakingsgesprek

Mail me op hello@jessicascheper.com voor meer informatie of boek hieronder direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.